Allergieën komen steeds vaker voor. Heeft dit alleen te maken met onze voeding en omgeving? Of probeert ons lichaam ons iets duidelijk te maken ? Met NEI zoeken we naar de diepere oorzaak.


Allergieën komen steeds vaker voor. Komt dit nu omdat onze voeding verandert? Of komt het nou omdat we de signalen van ons lichaam steeds vaker negeren? Niet luisteren naar ons lichaam dat aangeeft dat er iets niet in orde is?  


Reguliere medicijnen zijn vaak symptoombestrijders.


In de reguliere geneeskunde wordt gewerkt met medicijnen, wat eigenlijk symptoombestrijding is.
Zie jouw lichaam eens als een rookmelder, deze gaat af op het moment dat er iets aan de hand is. Zie medicijnen als de batterij; door deze toe te voegen haal je de batterij uit de rookmelder, de rook is er nog steeds, maar wordt niet meer gesignaleerd. Wanneer de medicijnen niet aanslaan wordt het betreffende orgaan door een operatie verwijderd, of bij pijn worden zenuwen geblokkeerd zodat het signaal niet meer aankomt in de hersenen. 
Een tijdelijke oplossing dus, want het lichaam zal op zoek gaan naar een andere manier om aan te geven dat er iets niet in orde is en zo worden andere kwalen ontwikkeld. 

                                                                        
Waarom deze ziekte?


Een duidelijk voorbeeld hiervan is eczeem. Luister je niet naar datgene wat deze huidkwaal wil vertellen en onderdruk je het alleen maar met zalfjes, pillen of kruidenproducten, dan zien we soms hoe dezelfde mens die zogezegd genezen was van eczeem, ineens aan astma gaat lijden. 


Stel je bij ziekte eens de vraag ‘waarom’ deze ziekte, ‘waarom’ deze kwaal. Wat wil mijn lichaam hiermee zeggen ? Negeer het niet…kijk ook naar die kleine signaaltjes zoals hoofdpijn, keelpijn en dergelijke, zodat jouw lichaam later geen groter ‘noodsignaal’ hoeft te zenden.
Met NEI meten we bijvoorbeeld welke voedingsmiddelen jij niet kan verdragen. Dit is goed om te weten omdat je die dan eventueel kan vermijden. Maar…met NEI meten we ook door wat jouw lichaam hiermee wil aangeven, want vaak is er een blokkade in het lichaam die deze allergische reactie veroorzaakt. Wat is de functie van deze allergie? Is dit bijvoorbeeld bescherming? Of iets wat je ontkent in jezelf? Iets wat geactiveerd is om emotionele blokkades of trauma’s op te kunnen ruimen. Wanneer we deze gevonden hebben worden deze losgekoppeld met als doel dat je weer vrij kunt ademen, eten of bewegen. 

 


Ben je benieuwd of NEI ook iets kan betekenen voor jouw allergie en/of eczeem? Of heb je een kind met voedselallergieën en/of eczeem?

neem dan contact met op via telefoonnummer  +31 (0)6 456 224 80 of stuur een e-mail naar laura.voss@lauracoaching.nl